Nieuws

Hulp vragen in tijden van CORONA:

We leven in bizarre tijden. Ondertussen weten we allemaal welke nodige maatregelen we moeten volgen om niet besmet te worden met het COVID- 19 virus. Maar welke maatregelen moeten we nemen voor ons mentale welzijn? Onzekerheid, angst, neerslachtigheid, eenzaamheid… het zijn gevoelens die in tijden van crisis niet abnormaal zijn. Soms kunnen deze emoties echter de overhand nemen en ons belemmeren in ons functioneren. Ook bestaande psychische problemen kunnen in crisistijden vergroten. Indien je ondersteuning zoekt, aarzel dan niet ons te contacteren. Hulp vragen is geen teken van zwakte, eerder een teken van moed. 

Toelichting: aangekondigde terugbetaling van psychologen.

Beste patiënt,

De Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen, onze beroepsvereniging, vraagt ons om volgende verduidelijking aan u door te geven.

In de media vernam U recent dat “iedereen binnenkort voor 11 Euro naar de klinisch psycholoog en klinisch orthopedagoog zou kunnen gaan”.  Iedereen slaat op het feit dat er geen beperkingen zijn qua hulpvraag of leeftijd. Wel is het zo dat het voorziene budget niet zal toelaten om alle klinisch psychologen en orthopedagogen al meteen te laten starten in dit nieuwe systeem. Het nieuwe systeem zal stapsgewijs uitgerold worden.

Binnen onze praktijk is het dus nog even afwachten hoe dit zal verlopen en wat de gevolgen zullen zijn voor uw eigen begeleiding. Voorlopig verandert er dus niets en wij informeren u van zodra dit wel het geval is.  

Met dit bericht wensen wij U op een zo correct mogelijke manier te informeren.